Skupština u četvrtak o rebalansu budžeta i novcu iz Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2020. Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani zakazao je za četvrtak (17. septembar) treću sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će se odlučivati o rebalansu opštinskog budžeta.

Po ranijim najavama iz Srpske napredne stranke (SNS), odbornici koalicije okupljene oko ove stranke bojkotovaće skupštinska zasedanja dok god ih „predsednik opštine Nagip Arifi ne pozove na razgovor i prestane da se bavi cirkusom“.

Tri odbornika druge srpske liste, okupljene oko SPS-a, takođe, nisu  prisustvovali prošlim sednicama, iako zvanično nisu proglasili bojkot.

„Svealbanska“ većina od 24 odbornika odlučivaće o rebalansu budžeta za 2020. godinu, čiji nacrt predviđa da se sredstva u opštinskoj kasi sa 1,06 milijardi uvećavaju na 1, 25 milijardi dinara, ali će zapravo lokalna samouprava raspolagati sa oko 40 miliona dinara manje.

Među čak 66 tačaka dnevnog reda  će se naći i odluka o završnom računu budžeta opštine za prošlu godinu, izvršenje aktuelnog budžeta za prvu polovinu ove godine i izmene i dopune Posebnog programa JP Komunalac.

Skupština će odlučivati i o raspodeli sredstava za investicije iz budžeta Koordinacionog tela.

Kao i prethodne sednice novog saziva i ova će, zbog korona virusa, biti održana u velikoj sali Doma kulture, a početak je zakazan za 10 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *