Komunalac zbog neispravnih kamiona za deponiju angažovao privatnu firmu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. septembar 2020. -Za gašenje požara na gradskoj deponiji u Bujanovcu Javno preduzeće „Komunalac“ angažovalo je privatnu firmu „Selja-Komerc“, a koliko taj petodnevni angažman košta još uvek nije poznato.

Ruždi Halili, predsednik Privremenog organa koji upravlja komunalnim preduzećem, kaže za Bujanovačke da će se cena gašenja požara znati kad „Selja-Komerc“ ispostavi fakturu i da u ovom trenutku ne može ni da proceni iznos.

Na pitanje gde je mehanizacija „Komunalca“, Halili odgovara da su svi kamioni neispravni i da su na raspolaganju imali samo jedan bager.

Firma iz Velikog Trnovca će inače „Komunalcu“ naplatiti rad dva bagera i kamiona.

-Nama ne radi nijedan kamion, jedan ne možemo da registrujemo jer ne može da prođe tehnički pregled, a površina zahvaćena požarom je bila velika. Bilo je posla za pet bagera i kamiona, ali mi smo sanirali sve sa manje mehanizacije. Angažovanje privatne firme je bilo neophodno – kaže Halili.

Bujanovačke od svojih izvora upućenih u problematiku gradske deponije saznaju da je gašenje požara, koji je buknuo u petak, moglo da traje i kraće od pet dana.

Halili na drugoj strani ponavlja da neko namerno izaziva požare.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *