“Biftek” potvrdio zainteresovanost za Jugokop, na potezu država

Bujanovac, 22. septembar 2020.- Mesarska industrija “Biftrek” sa sedištem u Nišu potvrdila je da je zainteresovana za kupovinu bujanovačke klanice Jugokop, prenosi specijalizirani portal Agrojug.

Srđan Stojković finansijski direktor Grupe Biftek podseća da je svojevremeno Jugokop, do stečaja 2010, imao veliki broj kooperanata sa kojima je sarađivao te da će ako do kupovine dođe sa njima nastaviti saradnju.

Ukoliko ne postoji ta mogućnost, preko svojih sadašnjih kooperanata trudiće se da prošire saradnju i u delu junećeg mesa, tj. uzgoja junadi.

-Kupovinom Jugokopa od strane grupacije Biftek povećao bi se stočni fond, kaže Stojković i dodaje da bi se povećala i zaposlenost, ali i rad veterinarskih i ostalih službi koje bi pratile rad klanice, što svakako predstavlja benefit za sve strane.

U okviru grupacije „Biftek“ iz Niša, posluje „Big bul“ iz Bačinaca kao i kompanija „Premium čiken“ iz Žitišta.

Ova  grupacija upošljava preko 2000 radnika i poseduje preko 150 maloprodajnih objekata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posete Bujanovcu početkom 2019. rekao da će pokretanje Jugokopa biti jedan od prioriteta ekonomskog razvoja ovog kraja.

Godinu dana kasnije, početkom 2020, šef Koordinacionog tela Zoran Stanković rekao je da pre svega neophodno u Jugokop instalirati sistem za prečišćavanje otpadnih voda, i najavio da bi klanica sa radom mogla da počne do kraja ove godine.

Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovac rekao je da je za pokretanje Jugokopa potrebno oko pola miliona evra.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *