I autoput Bujanovac – Štrpce tema sastanka sa Amerikancima

Bujanovac, Beograd, 22. septembar 2020. (Foto Bujanovačke ilustracija) – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripremilo konkretnu platformu za pregovore sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom DFC, koja podrazumeva povezivanje sa Prištinom na ukupno četiri putna pravca, među kojima je i Bujanovac – Štrpce u dužini od 78 kilometara.

Ovaj autoput spojio bi Bujanovac sa Jadranskim morem preko već izgrađenog Priština – Drač, ali i sa turističkim centrom Brezovica.

Kako prenosi TANJUG, tu su i projekti za gradnju autoputa Niš – Merdare – Priština u dužini od 100 kilmetara, za brzu saobraćajnicu Raška – Jarinje – Kosovska Mitrovica od 61 kilometra, kao i obnovu puta Ribariće – Brnjak – Zubin Potok u dužini od 28 kilometara.

Srpski zvaničnici razgovaraće danas i sutra sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC, o infrastrukturnim i drugim projektima koje bi mogao da finansira taj američki fond, dok bi razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, najavljen za danas, mogao da obuhvati i širi spektar tema, vezanih za odnose SAD i Srbije.

O kojim će se temama i projektima još razgovarati, pročitajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *