Kamberi: Biću opozicija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. oktobar 2020. Narodni poslanik iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi neće biti deo nove vladajuće većine u Skupštini Srbije, odlučeno je u četvrtak na predsedništvu ove stranke.

Kao razlog što će Kamberi delovati iz opozicije naveden je „nastavak državne diskriminatorske politike u odnosu na Albance Preševske doline“.

-Pored razgovora koje su albanski poslanici imali sa predsednikom zemlje Aleksandrom Vučićem kada su podneli listu konkretnih zahteva za afirmaciju prava Albanaca, novi saziv republičkog parlamenta pokazuje nedostatak političke volje za rešavanje životnih problema Albanaca – navode iz PDD-a.

Iako su troje albanskih predstavnika u republički parlament ušli sa jedinstvene liste albanskih stranaka, PDD je odluku o neučestvovanju u vlasti doneo samostalno, ali su pozvali druga dva poslanika Albanca da prate Kamberija.

PDD poziva dva druga poslanika sa zajedničke liste da budu na istoj liniji i angažuju se na formiranju poslaničke grupe sa onim strankama koje imaju slične težnje i političku orijentaciju kao Albanci doline – poručuju iz PDD-a.

Na konsultacijama za formiranje vlade sa predsednikom Srbije Vučićem predstavnici albanske liste, predvođeni Kamberijem, zahtevali su da im pripadne Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i mesto predsednika Koordinacionog tela, pored ostalog, da bi učestvovali u novoj republičkoj vlasti.

Očekuje se da Vlada bude formirana u narednim danima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *