Velikani pozorišta na Borinim danima u Vranju

Bujanovac, Vranje, 3. oktobar 2020. (foto predstava Kaligula) –  Jubilarni 40. “Borini pozorišni dani” u Vranju  održaće se od 21. do 24. oktobra, a na repertoaru će biti četiri predstave – Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnog pozorišta u Beogradu, Zvezdara teatra i koprodukcija Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Segedinu.

Karte će biti u prodaji od sredine oktobra, a cena ulaznice za jednu predstavu je 700 dinara, dok komplet karata košta 2.500 dinara.

Jedan od najdugovečnijih pozorišnih festivala u Srbiji, pokrenut u čast velikana srpske književnosti Bore Stankovića, ove godine održaće se pod sloganom „Sadašnje u prošlosti“.

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, pozorišni kritičar RTS-a i autora serijala „Čitanje pozorišta“, odabrao je četiri predstave.

Komad Travnička hronika Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rađena po tekstu Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića otvoriće ovogodišnji festival.

Narednog dana biće odigrana Seljačka opera, poznatog mađarskog pisca Bele Pintera u režiji Atile Keresteša, nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Segedinu.

U petak 23.oktobra predstavom Kaligula, po tekstu Albera Kamija a u režiji Snežane Trišić, predstaviće se Narodno pozorište u Beogradu.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 24. oktobra, biće izvedena predstava Zvezdara teatra Pasivno pušenje, po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina.

U okviru pratećeg programa 40. Borinih pozorišnih dana publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog pozorja, promociju romana „Crna ptica“ mlade dramaturškinje, Vranjanke Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog teatra Čarobnjak iz Oza.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *