Bujanovac jedan od retkih gradova bez nadzornih kamera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. oktobar 2020. Bujanovac ostaje jedan od retkih gradova koji nema video nadzor na trgu i duž glavne glavne ulice i pored više inicijativa i najava iz same lokalne samouprave.

-18 godina ponavaljam istu priču i upućujem zahteve Opštini Bujanovac, sa Šaipom Kamberijem ili Nagipom Arifijem na čelu, svejedno. Nikako da se realizuje projekat video nadzora, koji uopšte nije skup, a od ogromnog je značaja za bezbednost stanovništva – kaže Nedžat Behluli, bujanovački privrednik i medijski radnik.

Jedan od najvećih zagovornika postavljanja kamera je i odbornik u aktulenom i nekoliko prethodnih saziva lokalnog parlamenta – Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovac.

Milković je zvaničan predlog podneo bujanovačkoj skupštini još 2017. godine obrazlažući ga potrebom za povećanjem bezbednosti građana, da bi gotovo godinu dana kasnije lokalna samouprava saopštila da nema novca za te namene.

Promena stava je nagoveštena nakon vandalizma na gradskom trgu u januaru 2019. godine, kada je su nepoznati izgrednici oštetili svetiljke i novogodišnju rasvetu na trgu.

Tadašnji šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi rekao je Bujanovačkim nakon incidenta da lokalna samouprava ozbiljno razmišlja o instaliranju video nadzora kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Sada na Arifijevoj administraciji ostaje da reši ovaj problem.

 


TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *