Bujanovac nije žarište korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. oktobar 2020. Od početka oktobra u Bujanovcu su registrovana svega dva slučaja kovid-19, kaže direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović, ocenjujući da situacija u opštini „uopšte nije takva kakvom je predstavljaju“.

-Imamo samo dva nova slučaja, bez rezultata uzoraka na čekanju. Ovo su zvanični podaci iz epidemiološkog izveštaja, odnosno iz prve ruke – kaže dr Pavlović.

Medijske izveštaje u kojima se Bujanovac pominje kao potencijalno žarište korone direktorka odbacuje.

Od 21. septembra, kada je u opštini bilo potvrđeno 195 slučajeva od početka epidemije, sada je ukupan broj obolelih uvećan za svega 4.

Po njenim rečima, u oktobru su u kovid ambulanti obavljena 44 pregleda, što je za nijansu veći broj od uobičajenog, a među pacijentima je bilo i dvoje dece.

-Istovremeno, urađena su 22 serološka testa i svi su bili negativni. Jedan pacijent je zbog febrilnog stanja upućen na Odeljenje infektologije vranjske bolnice – kaže dr Pavlović.

Tokom septembra je registrovan i još jedan slučaj infekcije među osobljem Doma zdravlja, čime je ukupan broj zaraženih zdravstvenih radnika od početka epidemije narastao na 15.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *