Stanković odgovara Melizi Haradinaj Stubla: Njeno mišljenje nema potporu u istini

Bujanovac, 7. oktobar 2020. Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković kaže da je stanje u ovim opštinama stabilno i da nema alarmantnih situacija, kako je u ponedeljak ocenila ministarka spoljnih poslova vlade u Prištini Meliza Haradinaj Stubla, posle sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem.

Stanković kaže da pretpostavlja da su Haradinaj Stubla i Arifi razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u opštini Preševo, koja, po njegovim rečima, nije uobičajena, prenosi Kosovo Online.

-Šćiprim Arifi je predsednik opštine, ali pre nešto više od mesec dana skupština je izglasala nepoverenje njegovoj partiji, tako da je sada na vlasti druga koalicija albanskih partija koje vode skupštinu opštine Preševo. Kada se glasalo o Arifijevoj smeni bio je izjednačen broj glasova, jedna osoba, koja je koliko čujem njegov rođak, nije glasala. Zato je tu sad jedna dvojnost vlasti, ali to je nešto što je poznato i funcionisanje vlasti u ovoj opštini je u suštini na uobičajenom nivou – rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, nema nikakavih alarmantnih situacija ni događaja.

-To je jedno političko mišljenje koje nema potporu u istini i u događanjima na teritoriji opštine Preševo –  rekao je Stanković komentarišući izjavu kosovske ministarke da je  “da je situacija u dolini alarmantna zbog onoga što se u ovom delu čini Albancima”

Šćiprim Arifi i njegova Alternativa za promene izgubili su većinu u opštini Preševo u avgustu ove godine, pošto je koaliciju napustio predsednik Skupštine i lider Pokreta za reforme Sami Saljihu, koji ima četiri odbornika.

Bujanovačke su tada objavile da je zamenik predsednika opštine i Arifijev partijski drug Armend Aljiu najavio je da će delovati samostalno.

Arifi je tako zajedno sa dva odbornika Srpske napredne stranke ostao u manjini.

Povodom otvaranja  kosovske Kancelarije za pomoć građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe, Stanković je rekao da je svaka pomoć  za građane te tri opštine dobrodošla.

-Bez obzira sa koje strane ta pomoć dolazi, osim ako to nije nešto što je vezano sa aktivnostima van zakona. Međutim, ako neko želi da pomogne ljudima koji žive u ove tri opštine ne postoji nikakav problem, nema nikakvih uslovljavanja. Očekujemo da će ta pomoć biti adekvatna i da će ispuniti očekivanja ne samo Albanaca nego i drugih ljudi koji žive na ovom prostoru –  zaključio je Stanković.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *