Korona miruje, jedan novi slučaj

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. oktobar 2020. U Bujanovcu je u utorak registrovan još jedan slučaj infekcije korona virusom, a pacijent je hospitalizovan u bolnici u Vranju.

Direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović, uprkos novom slučaju, ocenjuje za Bujanovačke da je epidemiološka situacija u opštini nepromenjena, odnosno da za sada nema naznaka eskalacije.

-Juče smo imali svega devet pregleda u kovid ambulanti, među kojima nije bilo dece. Testirana su dva pacijenta i jedan brzi test je bio pozitivan, međutim, u vranjsku bolnicu je upućen i pacijent sa negativnim rezultatom, jer je njegova klinička slika zahtevala hospitalizaciju – kaže dr Pavlović.

Ukupan broj obolelih od korone od početka epidemije sada je 203, dok je samo u oktobru registrovano šest novih slučajeva.

Po rečima direktorka, do neslaganja u zvaničnim podacima o broju obolelih u Bujanovcu, koje objavljuju  zdravstvene ustanove u Vranju i Dom zdravlja, dolazi zbog toga što se određeni broj meštana opštine testira u Vranju ili Surdulici, odnosno nisu se javili u bujanovačku kovid ambulantu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *