Opština: Asfaltiranje glavne ulice kreće za nedelju dana, nismo krivi za zastoj

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. oktobar 2020. Asfaltiranje glavne ulice u Bujanovcu počeće za nedelju dana, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi odakle tvrde da oni ne odlučuju o nastavku radova i nisu odgovorni za kašnjenje.

Šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi podsetio je da rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Bujanovcu finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre, te da dinamika radova ne zavisi od Opštine Bujanovac.

-Ministarstvo je finansijer, „Putevi Srbije“ izvođač, firma „Saba Belča“ podizvođač radova i na toj relaciji se donose odluke. Opština Bujanovac je dopisom tražila od ministarstva da se radovi nastave i to je ono što možemo da uradimo – rekao je Salihi.

Finansijer i izvođači odlučuju o nastavku radova

Potom je nakon direktnog kontakta sa preduzećem „Saba Belča“ Bujanovačkim preneo informaciju da će se radovi nastaviti za nedelju dana, bez preciziranja šta je razlog za novo odlaganje.

Rekonstrukcija dela glavne ulice od Pošte do gradskog parka i Ulice Bore Stankovića zvanično je počela pre gotovo tri meseca, a tačno 7 dana prošlo je od kad su radovi na deonici od Pošte do gradskog parka ponovo zastali nakon što su završene pripreme za asfaltiranje.

Radovi su nekoliko puta prekidani na po nekoliko dana, a jedan od uzroka bio je i kvar mašine za skidanje starog sloja asfalta.

Asfaltiranje glavne saobraćajnice u Bujanovcu, duge dva kilometra, počelo je još 1. oktobra prošle godine.

 




One thought on “Opština: Asfaltiranje glavne ulice kreće za nedelju dana, nismo krivi za zastoj

  1. Slavoljub

    Ne kasni se sa asfaltiranjem. Treba malo ulice da nalegnu. Tako se radilo i u rimsko doba. Najverovatno je nedostatak novca jer pomoci nema. Svake dve godine vrsi se asfaltiranje i to dobrog sloja asfalta koji se skuplja i ponovo reciklira.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *