Asfalt u Turiji, novi razlog za nesporazume dve najveće stranke albanske koalicije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. oktobar 2020. (Foto FB Opština Bujanovac) –Lokalna samouprava nastavlja da plaća dugove prošle vlasti, kaže se u objavi na stranici Opštine Bujanovac, čime se nastavlja razračunavanje između koalicionih partnera u „svealbanskoj“ vladajućoj većini – Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

-Danas je Opština platila dug od 4,16 miliona dinara za asfaltiranje puta od centra Turije do Gnjilanskog puta koje je obavljeno još 2018. godine, tačno dan pre izbora za Nacionalni savet Albanaca – navodi se u objavi na zvaničnoj opštinskoj Fejsbuk stranici.

Od dolaska Arifija na čelo opštine 22. jula ove godine, za „moderaciju“ stranice je, kako saznajemo, zadužen njegov najbliži saradnik, te se ređaju prozivke na račun bivše administracije, oličene u PDD.

Da su odnosi u „svealbanskoj većini“ daleko od partnerskih dalo se naslutiti i sa prvim obraćanjem Arifija kao predsednika, kada je istakao da zatiče opštinu u izuzetno lošoj situaciji, sa računom u blokadi i neplaćenim dugovima.

Na konstantne optužbe iz DP partija Šaipa Kamberija je odgovorila kada se načelnik za investicije i razvoj Rahim Salihi našao na meti Arifijevih verbalnih napada.

PDD je tada Arifija nazvao „provincijskim diktatorom“.

Usledio je žestok odgovor Arifijeve stranke.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *