Kamberi odgovara Mitroviću: Svesni smo tajnih razgovora nekih naših partnera sa vama

Nenad Mitrović, predsednik Odbora SNS u Bujanovcu rekao je za naš portal da je, prema njegovim saznajima, Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija najveći protivnik ulaska Srba u lokalnu vlast. Bujanovačke prenose odgovor Kamberija, koji je, poput Mitrovića, narodni poslanik u Skupštini Srbije

Bujanovac, 16. oktobar 2020. – Opštinska vlast u Bujanovcu je formirana na osnovu koalicionog sporazuma Demokratske partije (DP), Partije za demokratsko delovanje (PDD), Pokreta za demokratski progres (PDP) i Alternative za promene u Bujanovcu (APN), podseća Kamberi i nstavlja.

Jedno od načela sporazuma o formiranju nove vlasti nakon izbora jeste i uključivanje srpskih lokalnih stranaka u skladu sa poštovanjem principa multietničnosti, za koji se PDD zalaže, a koji treba da bude univerzalan, što znači da po istom principu Albanci bi trebalo da dobiju radna mesta u državnim institucijama.

Po tom pitanju, situacija oko integracije Albanaca u državne institucije je katastrofalna, i oni koji rukovode tim institucijama imaju najmanje prava da govore o nečijem žrtvovanju.

Potpisivanje tog principa u sporazumu o formiranju nove vlasti u Bujanovcu nije nametnuto ni jednom partneru, tako da o ovoj optužbi polanika Mitrovića treba da se oglase svi koalicioni partneri.

Ovakve optužbe, imaju za cilj da eventualno „zaplaše“ naše koalicione partnere ne bi li preduzeli krajnji korak, a to je isključenja PDD-a iz koalicije.

PDD je, takođe, svesna postojanja tajnih razgovora i dogovora poslanika Mitrovića i drugih čelnika SNS sa nekim našim koalicionim partnerima, te je i ova izjava samo posledica postojanja takvih razgovora i dogovora koji se odvijaju iza kulisa.

To je strategija onih političara koji nemaju smelosti da jasno i glasno ovoj državi kažu da decenijama diskriminiše Albance, onih političara čiji je moto u vođenju politike huškanje protiv drugih kako bi sam ispao poslušni momak, onih političara koji bi prava Albanaca sveli na puku lokalnu vlast, te oslobodili ovu državu obaveza koje ima prema Albancima.

Ali, jedno treba da bude jasno svima:

PDD će se do kraja zalagati za poštovanje univerzalnosti principa integracije. PDD smatra da taj princip ne može važiti selektivno.

Ko od naših koalicioni partnera želi da se izjasni protiv toga, može to javno i da učini.

Što se PDD-a tiče, mogu reći da će do kraja ostati dosledna sporazumu albanskih stranaka postignutom u Tirani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *