Korona u Bujanovcu pod kontrolom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. oktobar 2020. Epidemiološka situacija sa korona virusom u Bujanovcu je i dalje stabilna, poručuje direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović.

Po podacima iz kovid ambulante tokom vikenda nije bilo novih registrovanih slučajeva, dok je Zavod za javno zdravlje Vranje prijavio dva novoobolela sa područja opštine Bujanovac.

Direktorka je ponovila da do razlike u podacima dolazi zbog toga što se neki meštani testiraju u Vranju ili drugim mestima, a ne u bujanovačkoj kovid ambulanti.

-Ja iznosim zvanične podatke naše kovid ambulante, koji pokazuju da su od početka epudemije u Bujanovcu registrovana 202 slučaja, od kojih je 5 u oktobru – kaže dr Pavlović.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od 46 uzoraka, koji su u subotu poslati na analizu, 10 je pozitivno na koronavirus i to šest iz Vranja i po dva iz Bujanovca i Preševa.

Kako je saopšto Štab za vanredne situacije u Vranju, u kovid bolnici Zdravstvenog centra  hospitalizovano je 26 pacijenata, od kojih je kod 12 laboratorijski potvrđen koronavirus.

U bolnici je 18 pacijenata koji imaju bronhopneumoniju, a na kiseoniku je njih 10.

Među hospitalizovanima nema dece, a trenutano su slobodna 154 kreveta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *