Behluli: Da li su Srbi zaista uništili mural na školi, ili je lisica pojela meso umesto vuka

Piše: Nedžat Behluli

Bujanovac, 26. oktobar 2020.  U čemu je razlika između predstavnika Albanaca iz Preševske doline, i Donalda Trampa, predsednika SAD?

Tramp tvrdi da su koronu izmislili Kinezi da unište Amerikance, a naši političari, siguran sam, misle da je korona srpsko maslo protiv Albanaca!

Kad je u noći između subote i nedelje ćiriličnim slovima uništena lepa slika na fasadi OŠ „Naim Frašeri“ oni nisu čekali ni čas – odmah su znali da su to uradili Srbi!

I to ne jedan Srbin, ili dvojica-trojica – nego „aktuelni sistem u Srbiji“ i „mediji, političari i javnost“!

„Kosovo je Srbija“ na zidu škole „Naim Frašeri“

Kad neko crnom bojom prešmrlja „Veliki Trnovac“ na tabli na srpskom, ja još nisam čuo da je neko rekao da su vođe Alabanaca iz Doline po mraku nosili kante sa farbom.

Jer, na ovom svetu uvek je bilo i biće budala koji smatraju da je neka nacija bolja, a neka gora, i ti ljudi ispisuju poruke mržnje po zidovima, i vređaju na nacionalnoj osnovi.

Međutim, grafitima se vređa i po drugim osnovama: ja sam bio u Beogradu, i verujte mi, nigde nisam video grafit protiv Albanaca, zato ne znam zašto se sada u Dolini kaže da u Srbiji „albanofobija raste“.

Jok, brate, ne volimo se kao što se ni pre nismo voleli. 

Beogradski zidovi išmrljani su kao i u školi „Naim Frašeri“ – to Srbi navijači jedni drugima psuju majku i međusobno žvrljaju grafite.

Eto, rekoh, dokaza da u svakom narodu ima budala.

Ali, u svakom narodu ima i pokvarenjaka koji koriste budale, pa kad neka budala vikne „Dole Srbi!“ Vulin preti da će da pošalje tenkove na Kosovo!

A kad druga budala vikne „Dole Albanci!“, ovi naši daju izjavu za „Bujanovačke“ da ih napada drzava Srbija…

Jer i Trampu, i Vulinu i našim političarima se to isplati: umesto da rešavaju istinske probleme svojih naroda lakše je da im bude kriv neko drugi.

Srbi za takvo ponašanje imaju poslovicu „Na vuka povika, a lisice meso jedu“!

A mi Albanci pa kažemo „dok odrasli jedu nezrele šljive, deci trnu zubi“

Naravno, budale kao budale, ne jave se uvek baš kad pokvarenjak treba da maskira svoj problem.

Tada pokvarenjak mora da izrežira celu predstavu, i budalu i njegovo vikanje, da bi mogao da kaže „Srbi su krivi“ ili „Šiptari su krivi“.

Da se razumemo: Ne tvrdim izričito da su naši političari sami dali da se mural na školi „Naim Frašeri“ uništi tako da izgleda kao da su ga uništili Srbi, ali moglo je da se desi i to.

Jer, ruku na srce, kome osim njima odgovara ovo što se desilo?

Naravno, stvari bi bile mnogo jasnije da Bujanovac, kao i svi ostali gradovi u Srbiji, ima video sigurnosne kamere po ulicama.

Ja to predlažem osamnaest godina, ali neko neće namerno da ih ugradi.

Neće, jer bi se znalo da meso ne jede vuk, nego lisica !




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *