Radnica vrtića u Bujanovcu pozitivna na koronu, direktor kaže da nije imala kontakt sa decom

Bujanovac, 26. oktobar 2020. (Foto arhiva) – Žena zaposlena kao servirka u vrtiću Naša radost u Bujanovcu pozitivna je na korona virus i nalazi se u kućnoj izolaciji, a dok je radila nije dolazila u neposredan kontakt sa decom – saznaju Bujanovačke u ovoj ustanovi.

Ona je poslednji put na poslu bila prošle srede, a dok je radila sve vreme je koristila zaštitnu opremu, kao i svi radnici ustanove, kaže direktor Milovan Aleksić.

On je rekao za naš portal da je cela porodica ove radnice pozitivna:

Za nju još uvek nismo dobili zvaničan rezultat testiranja, ali prema nezvaničnim informacijama i ona ima pozitivan nalaz, kaže direktor.

Prema njegovim rečima, ova radnica je poslednji put na poslu bila prošle srede, i da nije imala nikakve siptome. Prestala je da dolazi kada su stigli pozitivni rezultati za njene ukućane.

Niko od zaposlenih nema nikakve simptome, a iz Zavoda za javno zdravlje obavestili su me da treba da prođe 8 dana za testiranje njenih kontakata među kolegama. To je u četvrtak, ali za sada niko nema nikakve simptome, kaže Aleksić.

On dodaje da se zaposlenima svaki dan meri temperatura, a da je u petak kompletan vrtić dezinfikovan, kao i odeljenje u Velikom Trnovcu.

-Naglašavam da su deca bezbedna, kaže Aleksić.

Tokom oktobra, zaključno sa ovim ponedeljkom, u Bujanovcu je registrovano 11 pozitivnih osoba na covid 19.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *