Dr Kon: Policijski čas nije opcija

Dr Kon

Bujanovac, Beograd, 30. oktobar 2020. (Foto arhiva: Bujanovac tokom policijskog časa)- Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da za sada opicija uvođenja policijskog časa nije na dnevnom redu i da bi eventualno donošenje neke nove mere bilo vezano za Beograd gde je prvenstveno zabeležen eksponencijalni rast broja obolelih, prenosi agencija Beta.

Još uvek nemamo takvu popunjenost bolnica da bi uvođenje policijskog časa bilo nešto što bi bilo adekvatno situaciji“, rekao je rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, ali i da „imamo naglo punjenje bolnica“.

Kako je objasnio, u emisji Fokus, na B 92, „uvođene policijskog časa je poraz koji bi pokazao da nema svesti u tome da sami teba da usporimo virus“, dodajući da se „pojednici svesno ne pridržavaju pedvidjenih mera i uništavaju kolektivni napor u borbi protiv korone“.

On je rekao da imamo povećenje brojeva novoobolelih i eksponencijalni rast prvenstoveno u Beogradu, ali i Kragujevcu, dok u ostalom delu Srbije „to ne izgleda baš tako“.

On je rekao i da se očekuje donošenje pravnog okriva koji bi omogućio bolju kontrolu u sprovodjenu zaštitnih mera, kao i da „ekstremno važno da ih se pridržavamo“, pre svega u nošenju maski.

Na pitanje o pooštravanju mera, on je rekao da je „industrija zabave jedino mesto gde nismo uspeli da uspostavimo nadzorni sistem“.

U Bujanovcu je tokom oktobra 14 meštana pozitivno na koronu, ukupno 213 od početka pandemije.

U Srbiji do danas registrovana su 1.384 zaražena korona virusom, a šest osoba je preminulo. Ukupno u našoj zemlji do sada su 43.592 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 809 smrtnih slučajeva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *