NUNS osudio uvrede na račun Bujanovačkih

Bujanovac, Beograd, 30. oktobar 2020.- Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost zbog niza uvredljivih komentara na tekst koji je 29. oktobra objavio portal Bujanovačke o nastupu poslanika Šaipa Kamberija u srpskom parlamentu. U komentarima čitalaca na Facebook stranici ovog medija, bilo je pročitati pogrdnih uvreda i insinuacija da su novinari Bujanovačkih strani plaćenici i da rade protiv interesa Srbije.

U multietničkoj sredini kakav je jug Srbije ovakvi komentari mogu da dovedu do ugrožavanja bezbednosti i života novinara, upozorava se u saopštenju.

U susret 2. novembru, međunarodnom Danu borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, NUNS je pozvao nadležne institucije da se ozbiljnije pozabave problemom nasilja nad novinarima, ne samo krivičnim delima već i događajima koji prethode krivičnim delima. Nezavisno udruženje novinara Srbije će ovaj incident zabeležiti u bazama podataka napada i pritisaka na novinare, a novinarima Bujanovačkih pružiti svu neophodnu pomoć i podršku, navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *