100 dana lokalne vlasti u Bujanovcu, evo šta kažu građani

Bujanovac, 3. novembar 2020. – Navršilo se 100 dana od kada je na čelo Bujanovca ponovo došao Nagip Arifi, čija je Demokratska partija (DP) kao pobednik izbora 21. juna formirala vlast koji čine još tri albanske stranke.

Po nepisanom demokratskom pravilu, svaka vlast ima rok od 100 dana da pokaže šta zna, to je period kada se ona ne kritikuje.

Arifi odmah nakon izbora za predsednika

Nekoliko događaja obeležilo je prvih 100 dana vlasti Arifija i njegovog kabineta.

Najpre, još uvek neuspešni pregovori oko ulaska SNS u lokalnu vlast.

Zatim, nastavak asfaltiranja glavne ulice koji prate zastoji i brojne nedoumice.

Konačno, ali ne i najmanje važno, neprekidni sukobi između dve najjače stranke u koaliciji, DP i PDD narodnog poslanika Šaipa Kamberija.

Bujanovačke su na svojoj FB stranici ostavile mogućnost građanima da kažu šta je to što je dobro, loše ili je moglo bolje od 22. jula kada je lokalna vlast izabrana.

Evo nekih komentara:

Smanjen je budzet za sport i prekinuta stručna praksa selektivno, malo li je“.

„Radio redovan servis ulje filter ulja i filter vazduha naravno servis u kojeg imam poverrnje obavezno se izvrse i ostale provere i otkriju da mi otisla viljuska pitaju me dal da naruce ja sam reko ce sacekamo jos jedno 100 dana dok ne iskrpiv krateri po bujanovac da ne dodjem u situaciju opet da menjam viljusku ce pricekam“.   

„Ništa nije uradjeno, samo krpe rupe a selo Bratoselce nema putokaznu tablu, nema asfalt, nema uličnu rasvetu a samo 2 km je udaljeno od Koridora 10 kao i selo Biljaca… žalosno je i neoprostivo“.

„С обзиром на године и године неулагања и пропадања, добро ће бити само ако локална власт буде на страни од које ће извући најбоље за локални народ, младе људе свих националности, који не виде никакву перспективу за живот и рад. Не само сада, него и за 5, 10 година.“

„Samo da ljudi ne parkiraju automobile nasred ulice“.

„Prelepo je bilo što svaki drugi dan nismo imali struju, a svaki treći vodu, uštedeli smo dosta“.

„Samo neka se otvori neke fabrike da radimo i živimo bolje i Srbi i Romi i Albanci i Goranci“.

Asfaltiranje veoma zanima građane

Ovo su samo neki od komentara koje smo nasumično izabrali za tekst, ostale možete da vidite na našoj FB stranici.

Povodom 100 dana vlasti, ove nedelje bi javnosti trebalo da se obrati prvi čovek opštine Nagip Arifi, najavio je za Bujanovačke šef njegovog kabineta Sali Salihi.

Bujanovačke vas pozivaju da preko našeg portala pitate predsednika opštine sve što vas zanima i mislite da je važno, a mi ćemo pokušati da dobijemo odgovore.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *