Izliva se kanalizacija u Banjskoj ulici, iz Komunalca za danas obećavaju pomoć

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. novembar 2020. Banjska ulica u bujanovačkom Novom naselju  pliva u fekalijama, zbog izlivanja kanalizacije, javljaju meštani. Direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili rekao je Bujanovačkim da će u toku dana ekipe ovog preduzeća izaći na lice mesta i preduzeti sve što je neophodno.

Ljudi koji žive u ovoj ulici kažu da traže asfalt i da se kanalizacija, koja se neprestano izliva, konačno reguliše.

-Otpadna voda nema gde da ide, kao što vidite, fekalije su svuda. Ne možemo ni vodu da koristimo u kući. Stvarno smo u jako teškoj situaciji. Bezbroj puta su nam obećavali da će da reše to, ali nisu – kaže stanovnik ove ulice, pokazujući rupu koju naziva „šahtom“.

Da će se odmah pozabaviti ovim pitanjem sada je obećao Halili.

-Ekipa trenutno interveniše na drugoj lokaciji, čim završe, a to će biti u toku dana, odmah će biti poslati u Banjsku ulicu – kaže prvi čovek „Komunalca“.

Aktuelno rukovodstvo „Komunalca“ je ovaj gorući problem nasledilo.

Bujanovačke su još letos pisale o otpadnim vodama koje se izlivaju u Banjskoj ulici i okolini i prete da ugroze izvorišta fabrike „Bivoda“

Nadležni u JP „Komunalac“ su tada kao uzrok problema naveli neispravnu potisnu pumpu, dok je tadašnji zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić zamerio rukovodstvu komunalnog preduzeća što ta pumpa „ne radi dugo, pa je zbog toga izvor zaraze na tom području“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *