MZ Bujanovac traži izgradnju puta pored Trnovačke reke za potrebe Hitne pomoći

Piše: N. Stevanović

Sastanak kod Arifija

Bujanovac, 4. novembar 2020. Mesna zajednica (MZ) Bujanovac predložila je opštinskim vlastima da u budžet za narednu godinu bude uvrštena izgradnja puta od Doma zdravlja do starog puta, koji bi koristila isključivo Služba hitna pomoći za urgentne transporte, s obzirom na saobraćajne gužve u gradu.

Po rečima predsednika MZ Ace Veljkovića, savet je pred lokalnu samoupravu izašao sa nizom predloga čija bi realizacija itekako uticala na kvalitet života meštana, ali smatra da prioritet treba dati pomenutom putu.

-Mi već dve godine tražimo da se uz bedem pored Trnovačke reke izgradi put, od Doma zdravlja do mlekare na starom putu. Ubeđeni smo da bi to umnogome olakšalo rad Hitne službe, koja, posebno sada, ima pune ruke posla – Veljković.

Među predlozima Bujanovčana je i čišćenje kanala od starog puta do fabrika mineralne vode, kao i izgradnja kanalizacione mreže i asfaltiranje ulica u Novom Naselju, čiji stanovnici, po rečima Veljkovića, nemaju ništa od najosnovnije infrastrukture, o čemu su Bujanovačke već pisale.

MZ traži i čišćenje kanala kraj starog puta

Asfaltiranje ulica Braće Stošić i Prvog maja, kod bujanovačkog vrtića, i Moravske i Vranjske ulice takođe je na listi predloga.

-Smatramo i da je instaliranje video nadzora na ulazu u grad neophodno. To imaju gotovo svi gradovi, a video nadzor bi doprineo bezbednosti svih građana – kaže Veljković.

Lokalna samouprava je u procesu izrade budžeta i prikupljanja predloga svih zainteresovanih strana.

Veljković kaže da nemaju povratnu informaciju koji zahtevi bi mogli biti ispunjeni, dodajući da se nada da će vlasti imati sluha za potrebe građana Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *