Cakaj poručio Arifiju: Svealbanska većina mora da opstane

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. oktobar 2020. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi sastao se u Tirani sa  ministrom spoljnih poslova Albanije Gentom Cakajem, koji je izrazio punu podršku albanskoj vladajućoj većini u Bujanovcu.

-Uz parlamentarnu koaliciju Ujedinjena dolina, funkcionisanje koalicije na lokalu je od izuzetnog značaja za Albance u Preševskoj dolini – poručio je Cakaj posle sastanka.

U Tirani boravi i narodni poslanik Šaip Kamberi, a kako se spekuliše glavni razlog odlaska dvojice lidera u Tiranu su nesporazumi između njihovih stranaka, DP i PDD, koji prilično remete odnose u koaliciji.

Albanski ministar je, inače, glavni inicijator zajedničkog učešća Albanaca na jugu Srbije na parlamentarnim izborima i zagovornik formiranja „svealbanske“ većine u Bujanovcu.

Arifi je ranije za Bujanovačke rekao da će se razgovori sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o ulasku u lokalnu vlast nastaviti posle formiranja vlade Srbije.

Neposredno pre formiranja opštinske vlasti, kada je, po rečima šefa naprednjaka u Bujanovcu Nenada Mitrovića, već bila dogovorena postizborna koalicija Arifijeve Demokratske partije i SNS, svi albanski lideri su pozvani u Tiranu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *