Albanski ministar Gent Cakaj postaje počasni građanin Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. novembar 2020. (Foto arhiva: Cakaj u Bujanovcu)- Na sledećoj sednici bujanovačke Skupštine, zakazanoj za ponedeljak (16. novembar), za počasnog građanina Opštine Bujanovac biće proglašen Gent Cakaj, ministar spoljnih poslova Albanije.

Takođe se očekuje i da budu smenjeni direktori javnih preduzeća i ustanova, što su Bujanovačke ranije danas najavile.

Gent Cakaj je bio najveći zagovornik udruženog nastupa Albanaca na parlamentarnim izborima u Srbiji, a po nezvaničnim informacijama, presudno je uticao i na formiranje opštinske vlasti u Bujanovcu bez Srba.

Naime, neposredno pre formiranja opštinske vlasti, kada je već bila dogovorena postizborna koalicija Demokratske partije Nagipa Arifija i SNS, na scenu je stupio budući Počasni građanin Bujanovca pozvavši sve lokalne albanske lidere u Tiranu, nakon čega je doneta odluka o „svealbanskoj većini“.

Ta većina će u ponedeljak glasati i za smenu jedina dva direktora srpske nacionalnosti – Lidije Trajković u Biblioteci  „14. novembar“ i Zorana Spasića, čelnika Sportskog centra „Mladost“.

Predložena su i razrešenja dosadašnjih direktora gradske Apoteke, Doma kulture i Turističke organizacije.

Albanski lideri su ranije rasporedili funkcije.

Odbornici iz dve srpske koalicije, njih 13, bojkotuju rad parlamenta.

 

 




One thought on “Albanski ministar Gent Cakaj postaje počasni građanin Bujanovca

  1. Komita

    Za pocasnog gradjaninina opstine Bujanovac bice izabran covek koji otvoreno radi otcepljenju juga centralne Srbije i pripajanje Kosovu, covek koji je tvorac ideje da se srbi proteraju iz upravljanja opstinom proporcionalno svojoj snazi. Sramota !!! Za nas gradjane Bujanovca koji cemo to mirno propratiti, sramota i za drzavu Srbiju koja to nemo posmatra. Ima li snage da pokaze svoju drzavnost ?! Pa samo jedna zaista prava budzetska kontrola napunila bi 2 zatvora u Pozarevcu od tolikih zloupotreba i lopovluka da neko hoce da se posveti time. Ovako, proci ce sve na ovom tekstu, gradjani srpske nacionalnosti ce nemo posmatrati i primiti k znanju, albanci ce slaviti a drzava cutati… do poslednjeg srbina…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *