Kamberi: Vulin ne vređa Albance već državu Srbiju, on glumi patriotu iz beogradskih restorana

Ministar Vulin na Javnom servisu

Bujanovac, 17. novembar 2020. Posle teksta Bujanovačkih koje su prenele da je ministar policije Aleksandar Vulin ponovo za Albance koristio pogrdnu reč „Šiptari“, reagovao je narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, koji kaže se ne oseća uvređenim „jer te ne može uvrediti neko ko nema dostojanstvo“.

-Problem je u tome što Aleksandar Vulin ne poštuje Republiku Srbiju i njene zakone. Podsećamo gospodina Vulina da se u svim zakonima u Republici Srbiji koristi zvanični naziv „Albanci“ – kaže Kamberi.

E sad, dodaje Kamberi, zamislite ministra unutrašnjih poslova koji ne poštuje  zakone države ni njenu zvaničnu terminologiju.

-Ne zaboravljajuću činjenicu da je njegov rečnik jezik mržnje prema Albancima, g. Vulin pokazuje da se ne oseća zabrinutim kakve će reakcije proizvesti njegov jezik mržnje u svakodnevnom životu Srba koji žive u mešovitim sredinama sa Albancima, a koje on koristi samo za očuvanje lične vlasti – kaže Kamberi.

Prema njegovim rečima, Vulin izigrava velikosrpskog patriotu iz luksuznih beogradskih restorana.

Zbog toga što je i kao ministar odbrane Albance nazivao Šiptarima, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa je protiv Vulina poveo sudski postupak koji je u toku u Beogradu.

Vulin se nije pojavio na dva ročišta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *