Komandant Štaba nije video pune tribine u Trnovcu uprkos zabrani okupljanja, ali kažnjava ugostitelje

Prvaci

Bujanovac, 17. oktobar 2020.- FK Ternoci iz Velikog Trnovca ubedljivo je završio polusezonu na čelu tabele Pčinjske fudbalske lige.

Uspeh od 10 pobeda u isto toliko utakmica je proslavljen pred punom tribinom stadiona posle pobede 8. novembra nad Luginom od 5:1, o čemu svedoči i fotografija do koje su došle Bujanovačke, a nekoliko naših sagovornika tvrdi i da je samu utakmicu dva albanska kluba pratilo bar hiljadu ljudi.

I ništa tu ne bi bilo neobično da na snazi nisu mere o zabrani okupljanja koje važe i za sportske događaje.

Na sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije u ponedeljak, predsednik istog i prvi čovek opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je, između ostalog, da ugostitelji najčešće krše propisane mere u borbi protiv korone.

Načelnik inspekcijske službe Metin Ramizi izvestio je da je tokom prošle nedelje u Levosoju prekršena zabrana okupljanja više od 5 ljudi.

-Radilo se o fudbalskoj utakmici. Policija je sačinila službenu belešku zbog okupljanja većeg broja ljudi od dozvoljenog, a inspekcija je odmah izdala kazneni nalog – rekao je Ramizi na sednici i dodao da su kažnjena i 4 ugostitelja.

Radilo se o utakmici Levosoja i Trnovca, a Ramizi je na pitanje Bujanovačkih da li su mere prekršene i na utakmici Trnovac-Lugina, rekao da nije dobio nikakvu prijavu o tome.

Kako je objasnio, inspekcija reaguje po prijavi policije ili građana.

Sagovornici svedoče, ipak, da su tribine bile gotovo pune, što potvrđuju i fotografije sa društvenih mreža.

Dodaju i da su na “licu mesta” bili prisutni i pripadnici MUP-a, koji su uzalud pokušali da zavedu red i isprazne stadion.

Ali, ako je verovati načelniku Ramiziju, prijave nije bilo.

Kao meštanin Trnovca, ali i po službenoj dužnosti kao komandant Štaba, to bi trebalo da zna i Nagip Arifi, koji je zbog korone naredio veoma oštre mere na teritoriji Bujanovca.

Ali izgleda da je bio službeno odsutan, ili ne voli fudbal, kao i njegov inspektor.

Posle ovog teksta možda usledi i reakcija. Ili ispada da se albanski derbi nije ni odigrao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *