Ministar Vulin uživo na Javnom servisu ponovo vređao Albance nazivajući ih “Šiptari”

Bujanovac, Beograd, 17. novembar 2020. (Foto printskrin)-Ministar policije Aleksandar Vulin danas je uživo u Jutarnjem dnevniku RTS ponovo Albance nazvao “Šiptari”.

On je na pitanje voditeljke o oružju pronađenom kod Bujanovca rekao da je ono poslato na veštačenje, i konstatovao da je pripadalo “šiptarskim teroristima”.

Na sledeće pitanje koje se odnosilo na situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti i bezbednosti policije u njoj, Vulin je rekao da je ona komlikovana i da tamo “vršljaju šiptarske bande, koje kradu šumu, švercuju, uvek su naoružani i pucaju na naše pripadnike”.

Voditeljka ga tokom intervjua nije upozorila na govor mržnje nedopustiv u medijima, posebno na Javnom servisu koji pripada svim građanima Srbije.

Zbog toga što je i kao ministar odbrane Albance nazivao Šiptarima, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa je protiv Vulina poveo sudski postupak koji je u toku u Beogradu.

Vulin se nije pojavio na dva ročišta.




One thought on “Ministar Vulin uživo na Javnom servisu ponovo vređao Albance nazivajući ih “Šiptari”

  1. miki

    takoje kad od čistača javni klozeta(WC) postane ministar odbrane, jos malo ovaj vulo od primitivca postače kanibalista i faca mu pokazuje na to

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *