Patrijarh Irinej kritično

Bujanovac, Beograd, 19. novembar 2020. (Foto SPC) – Došlo je do pogoršanja opšteg stanja patrijarha Irineja, kao posledica kovida 19, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

„Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske federacije prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja“, saopštila je SPC, prenosi RTS.

Vikarni episkop patrijarha Irineja, vladika Stefan je rekao da je stanje poglavara SPC za sada pod kontrolom, iako ostaje borba i zabrinutost zbog njegovih godina.

Vladika Stefan, koji je i starešina Hrama Svetog Save, rekao je da su simptomi izazvani koronavirusom kod patrijarha, koji je primljen u bolnicu 4. novembra, kasnije krenuli naglo, da patrijarh teže diše i da brinu zbog njegovih godina.

„Sreća nisu problemi sa srcem, samo virus“, rekao je vikarni episkop patrijarha Irineja o čijem zdravlju, kako dodaje, brine i tim lekara iz Rusije.

O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana, navodi se u saopštenju.

Patrijarh Irinej, koji ima 90 godina, se nalazi na lečenju u vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ od 5. novembra, pošto je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *