Ministar: Škole se ne zatvaraju, ideja je da raspust počne 21. decembra

Bujanovac, 23. novembar 2020. (Foto arhiva)- Ceo školski sistem neće preći na onlajn nastavu i škole se neće zatvarati, ali postoji ideja da zimski raspust u celoj zemlji traje od 21. decembra pa do 20. januara naredne godine, rekao je  ministar prosvete Branko Ružić.

On kaže da će se možda i danas sagledati preporuka da li bi mogla da se odredi onlajn nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola, kao i za srednjoškolce, prenosi Fonet.

-Treba zanemariti ideju da se škole zatvaraju, škole se ne zatvaraju, može samo da se pređe na model onlajn nastave – rekao je Ružić.

Lokalne samouprave u kojima se uvodi vanredna situacija, kako je rekao, moraju da obaveste nadležne školske uprave ako žele da se prebace na onlajn nastavu.

Srednja škola „Sezai Suroi“ u Bujanovcu od ponedeljka prelazi na onlajn režim rada po predlogu direktora Zejnija Fejzulahua koji je usvojen na opštinskom Štabu za vanredne situacije u petak, kada je i proglašena vanredna situacija u opštini.

U ovoj školi je na korona virus pozitivno 5 radnika, a među učenicima nema zaraženih.

Korona je ušla i u  bujanovačku Srednju školu „Sveti Sava“ u kojoj je registrovan po jedan slučaj infekcije među nastavnim osobljem i učenicima.

Po podacima iznetim na poslednjoj sednici Štaba, u osnovnim školama na  teritoriji opštine za sada nema prijavljenih slučajeva kovida-19.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *