Opština kažnjava FK Trnovac zbog prisustva publike na derbiju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. novembar 2020. -Posle utakmice u Velikom Trnovcu, koja je 8. novembra odigrana pred oko 1.000 gledalaca uprkos zabrani okupljanja zbog korona virusa, policija je prijavila događaj Komunalnoj inspekciji.

Načelnik bujanovačke inspekcijske službe Metin Ramizi rekaoje Bujanovačkim da će organizator utakmice biti kažnjen, odnosno da će dobiti prekršajni nalog.

-Od strane pripadnika policijske stanice Bujanovac dobili smo službenu belešku za Veliki Trnovac, povodom odigravanja fudbalske utakmice na seoskom stadionu FK Trnovac – navodi se u izveštaju inspekcije koji je usvojio opštinski Štab za vanredne situacije.

Utakmica FK Trnovac – Lugina Preševo odigrana je 8 .novembra pred punim tribinama, o čemu je posvedočila i fotografija do koje su došle Bujanovačke, a i nekoliko naših sagovornika je potvrdilo da je lokalni albanski derbi gledalo najmanje hiljadu ljudi.

Početkom nedelje inspekcija je izvestila Štab da je na osnovu službene beleške iz policije izdala kazneni nalog zbog okupljanja većeg broja ljudi od dozvoljenog na fudbalskoj utakmici, ali u Levosoju, između domaćeg istoimenog kluba i FK Trnovac.

Iako odigrana nedelju dana pre, za utakmicu u Velikom Trnovcu nije bilo prijave policije, što je Bujanovačkim potvrdio načelnik Ramizi.

Na pitanje našeg portala da li su mere prekršene i na utakmici FK Trnovac-Lugina, on je rekao da inspekcija nije dobila nikakvu prijavu o tom događaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *