Arifi: Novembra od korone preminulo preko 10 Bujanovčana

Bujanovac, 26. novembar 2020. Predsednik opštine Nagip Arifi tvrdi da je samo u novembru od kovida-19 preminulo više od 10 meštana Bujanovca.

-U novembru situacija uopšte nije dobra. Do danas imamo preko 120 zaraženih i više od 10 mrtvih nažalost – rekao je Arifi u sredu za prištinski portal Lajmi.net.

On nije precizirao kako je došao do podataka o broju preminulih, s obzirom da je zvanična informacija o broju smrtnih slučajeva u opštini saopštena još 5. avgusta na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, kada je rečeno da je od početka epidemije kovida-19 preminulo 12 Bujanovčana.

Koliko je ljudi preminulo u Bujanovcu naš portal je pitao direktorku Doma zdravlja dr Daliborku Pavlović, koja je rekla da nema taj podatak.

-Povratnu informaciju o pacijentu upućenom na lečenje u ustanovu višeg ranga mi ne dobijamo. Mogu samo da kažem da u Domu zdravlja nije bilo smrtnih slučajeva – rekla je dr Pavlović.

Predsednik opštine, na drugoj strani, tvrdi i da je među žrtvama korone najveći broj Albanaca, s obzirom na činjenicu, kako kaže, da je u Bujanovcu većina albanskog stanovništva.

-Ali, mi ne delimo statistiku na osnovu etničke pripadnosti, jer su to sve građani opštine Bujanovac i zdravlje je iznad svega – rekao je Arifi.

Po njegovom mišljenju, situacija sa korona virusom se pogoršala, jer građani, posebno Albanci, nerado odlaze na testiranje i leče se samostalno.

-Koristim priliku da apelujem na albansko stanovništvo da se testira, jer, nažalost, još uvek oklevaju, pa se leče kod kuće.Dakle, svi oni koji primete bilo kakve simtome korona virusa, trebalo bi da se testiraju, pre svega zbog njihovog zdravlja, porodice, pa i šireg kruga-rekao je Arifi.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije opština Bujanovac je proglasila vanrednu situaciju prošlog petka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *