Marija iz Bujanovca slikom osvojila Kragujevac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. novembar 2020. Za delo na temu „Verujete da je dobro jače od zla“, Marija Dabetić iz škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu osvojila je nagradu  u konkurenciji više od hiljadu radova na umetničkoj manifestaciji  “Dosta su svetu jedne Šumarice 2020”.

Marija je danas u Muzeju „21. oktobar“ u Kragujevcu primila diplomu i novčanu nagradu od 10.000 dinara

Slika talentovane devojčice iz Bujanovca, učenice osmog razreda, proglašena je za drugi najbolji rad na konkursu na kojem su učestvovali učenici 141 osnovne, 59 srednjih škola, članovi 8 kreativnih radionica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i specijalni gosti iz Rusije.

-Drago mi je što je slika koju sam ja naslikala tako visoko ocenjena, među toliko radova. Srećna sam zbog nagrade, zato što je, osvojena u ovakvoj konkurenciji,  neka vrsta potvrde mog talenta. Slikarstvo sam zavolela pored nastavnice Marijane Stoiljković, koja je itekako zaslužna za ovu nagradu – rekla je Marija za Bujanovačke.

„Dosta su svetu jedne Šumarice“ je manifestacija koju organizuje Spomen park “Kragujevački oktobar”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Kragujevca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *