Ramadani, predsednik Skupštine: Cakaj ostaje počasni građanin Bujanovca uprkos odluci ministarke Obradović

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. novembar 2020. (foto printscreen RTV Aldi) – Predsednik bujanovačke Skupštine Enver Ramadani poručio je da će ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj ostati počasni građanin Bujanovca i pored toga što Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije dalo saglasnost.

-Obrazloženje ministarke Obradović za nedavanje saglasnosti na predlog odluke  da se Gent Cakaj proglasi počasnim građaninom ne govori ništa o njemu ni o opštini Bujanovac, već upravo o samoj ministarki i karakteru vlade kojoj pripada – kaže Ramadani.

Njegova reakcija je usledila nakon što je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović saopštila da je ministarstvo koje vodi odbilo predlog bujanovačke Skupštine, jer „čovek koji je otvoreno protiv Srbije ne može da bude počasni građanin u jednoj od opština u zemlji“

-Mnogima je problem da se suoče sa realnošću u Dolini i na Kosovu, oni žive u iluziji i odbacuju istinu, a ova alternativna stvarnost nije  zasnovana na  činjenicama i ne vodi ka postizanju trajnog mira u ovom delu zapadnog Balkana – kaže Ramadani.

Po njegovim rečima, angažovanje ministra Cakaja počastvovalo je svakog građanina opštine Bujanovac bez obzira na veru, rasu i etničku pripadnost.

-Sa izuzetno vrednim doprinosom demokratizaciji i proaktivnoj i proevropskoj politici, ministar Cakaj ostaje primer stvaranja prostora za komunikaciju i saradnju – naveo je predsednik skupštine.

On se obratio i lično Cakaju:

-Dragi prijatelju Opštine Bujanovac gospodine Gent Cakaj, Opština Bujanovac Vas je proglasila počasnim građaninom bez obzira na odbijanje davanja saglasnosti od strane ministarke Obradović. Prijatelju naš, bićeš počastvovan onako kako to tradicija nalaže – poručio je Ramadani.

 




One thought on “Ramadani, predsednik Skupštine: Cakaj ostaje počasni građanin Bujanovca uprkos odluci ministarke Obradović

  1. Komita

    Nikada se nece desiti da.misljenje 26 lokalnih poslusnih partijskih glasaca moze da bude jace od stava i zakljucka drzave u kojoj ste gosti i u kojoj zibite i ostvarujete egzistenciju. Kada kazes svi gradjani Bujanovca da su pocastvovani valjda znas da si se prevario i da je to mozda jeste jedan deo gradjana ali svih nikako. Na zalost zelje su jedno a Zakon i drzava drugo. Tako da ostaje da Cakaj nije prosao… svi smo svesni da je sada vreme kada svojim postupcima zelite da isprovocirate drzavu Srbiju na neku ishitrenu reakciju, ali morate da imate na umu da ovo nije ni Srbija a ni svet od pre 20 tak godina. Na zalost vi cise niste ciljna grupa ni u centeu necije paznje, vi ste ostali kao neudata ostarela devojka koja zmije pored pecku

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *