Tomić o smeni Lidije Trajković: Ramadani deluje sa pozicije sile, to se uvek loše završi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. novembar 2020. Bogoljub Tomić, nekadašnji direktor Duvanske industrije Bujanovac, reagovao je kao građanin na nedavnu smenu Lidije Trajković sa mesta direktora gradske biblioteke, ocenivši da Enver Ramadani, predsednik Skupštine, deluje sa pozicije sile, što se, kako kaže Tomić, uvek loše završi.

– Gospođa Trajković je smenjena zato što je srpske nacionalnosti, ali i zbog prilike da ugurate jos novih radnika koji će parazitirati na račun budžeta – kaže on.

Po njegovim rečima, vlast ima pravo na tako nešto,  ali  nije u redu ako već ima pretenziju da bude moderna uprava 21. veka, a o multietničnosti kao modelu saradnje nema ni govora.

– Verujem da gospođi Trajković nije svejedno, što je i normalno. Ako se nadala da će je ličnosti sa javne scene možda braniti, verujem da se i tu razočarala kad je shvatila da je vise radosnih nego tužnih – dodao je.

Tomić je govorio i o funkcionisanju pojedinih javnih preduzeća.

-Gospodine Ramadani, činjenica je da su neka javna preduzeća besmislena. Biblioteka kao javno preduzeće mora biti deo Doma kulture.  Nema opravdanosti ni za opstajanje Turističke organizacije. Koliki su njihovi prihodi, a koliki rashodi?!  Da ne pominjem broj zaposlenih – ističe Tomić.

Po njemu,  Sportski centar mora da radi na komercijalnim principima, bez dotacija iz budžeta Opštine.

-Krajnje je vreme da se zapitamo treba li uopšte da postoje neka javna preduzeća. Smenom direktora uradili ste najlakši deo, ali dajte novim direktorima zadatak da zarade svoje plate. Olakšaće budžet Opštine Bujanovac, a tako mogu direktno pokazati opravdanost postojanja. Prosta smena direktora svakako nije rešenje – zaključio je Tomić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *