Opština Bujanovac: Bilbord sa albanskim ministrom Cakajem postavljen nelegalno

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. novembar 2020.  Bilbord u čast ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja, u centru Bujanovca je postavljen nelegalno i nadležno opštinsko Odeljenje za urbanizam nema informacije ko je postavio bilbord i po čijem nalogu. U međuvremenu, slika je i uništena.

-Prvi put čujem od vas za taj bilbord. Nismo dobili nikakav zahtev za postavljanje, što je obavezno. Uz zahtev se prilaže i slika koja bi trebalo da se postavi, nakon čega mi izdajemo dozvolu ili odbijamo, jer ne može bilo šta da se postavlja – rekao je u ponedeljak Bujanovačkim Basri Memeti, načelnik urbanizma, u čijoj nadležnosti su bilbordi u gradu.

Natpis „Čast Bujanovca i cele Doline“ sa slikom Genta Cakaja osvanuo je na bilbordu preko puta Opštine Bujanovac nakon što je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović u četvrtak saopštila da ministarstvo nije dalo saglasnost na odluku bujanovačke skupštine kojom se Cakaj proglašava počasnim građaninom Bujanovca.

Inače, Cakajeva slika se u centru grada nije dugo zadržala, već je u ponedeljak bila pocepana.

Kako su objavili prištinski mediji, bilborde je „postavilo lokalno albansko satnovništvo u Preševskoj dolini“, odnosno Bujanovcu, ali i Preševu, u čast albanskog ministra.

Cakaj je objavio slike bilborda iz Bujanovca i Preševa na svom Fejsbuk profilu, poručivši da se „od srca zahvaljuje Dolini što ceni zajednički rad“.

-Rad sa vama i izvan institucionalnih obaveza bila je moja životna čast. Vidimo se uskoro na otvaranju kancelarije Nacionalnog saveta Albanaca u Medveđi – dodao je on.

Ko stoji iza bilborda postavljenog bez dozvole pokušali smo da saznamo od predsednika Skupštine Envera Ramadanija i šefa NSA Ragmija Mustafe, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njima.

Ramadani je „šerovao“ Cakajevu objavu na Fejsbuku, a dan nakon što je ministarka Obradović saopštila da Cakaj ne može da bude počasni građanin Bujanovca odgovorio je da albanski ministar to jeste, bez obzira na odluku ministarstva.   




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *