Ovo je čovek koji je postavio bilborde Genta Cakaja

Valon Arifi: Bilbord svakome ko radi na dobrobiti svih građana

Bujanovac, 30. novembar 2020.- Posle teksta Bujanovačkih, u kome nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da im niko nije tražio dozvolu za postavljanje bilborda sa likom ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja, javila nam se osoba koja tvrdi da ih je lično postavila na nekoliko lokacija u Bujanovcu i Preševu.

Radi se o Valonu Arifiju, građanskom aktivisti iz Preševa koji za naš portal kaže da stoji iza postavljanja bilborda, i dodaje da zaista nije tražio dozvolu nadležnih:

-Želim da jasno i glasno kažem svima u regionu, pa i ovima na vlastu u Beogradu, da će svako ko se zalaže za ravropranost i slobodu svih nacija na Balkanu, kao što to čini Gent Cakaj, biti počasni građanin naših gradva. Svako, bez obzira na svoju nacionalnu pripadnosti, mi ćemo poštovati svakoga ko se bori za ravrnopravnost, slobodu i jedaknost u našem regionu, kaže Arifi za Bujanovačke.

Bilbord u Bujanovcu i Preševu

Omladina, kako dodaje, zaslužuje to i on se kao aktivista bori za takve vrednosti.

-Drugačiji Balkan je uvek moguć, kaže Arifi.

Arifi se često ističe svojim aktivizmom, pa je tako prošle godine prozvao albanske lidere što lokalnim Srbima nisu čestitali Božić.

Isto je tako negodovao i protiv formiranja vlasti u Bujanovcu bez predstavnika Srba.

Odbosnici SO Bujanovac su Cakaja većinom glasova izabrali za počasnog građanina Bujanovca, ali resorno ministarstvo nije prihvatilo njihovu odluku.

Predsednik lokalnog parlamenta Enver Ramadani rekao je da i pored toga Cakaj ostaje počasni građanin Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *