Policija: Više slučajeva trgovine drogom u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. decembar 2020. Bezbednosna situacija u opštini Bujanovac povoljnija je nego prošle godine, osim u delu trgovine narkoticima, navodi se u izveštaju opštinskog Saveta za bezbednost i prevenciju kriminaliteta.

Načelnik Policijske stanice Bujanovac Goran Savić ocenio je na današnjoj sednici Saveta da je opšte stanje bezbednosti stabilno i po parametrima bolje nego 2019. godine, ali da je ove godine primetno povećanje broja krivičnih dela prodaje opojnih droga.

Na sednici je posebno razmatrana epidemiološka situacija sa korona virusom, koju je direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović ocenila kao nepovoljnu.

Dr Pavlović je naglasila da je sa 217 novoobolelih mesec novembar najgori od početka pandemije.

Rečeno je da se zdravstveni radnici svim snagama trude da drže situaciju pod kontrolom, ali i da ne prođe dan da se ne registruje oboljevanje od kovida među medicinarima, što umnogome komplikuje funkcionisanje Doma zdravlja.

U izveštaju Saveta se navodi da je zdravlje dece najbitnije, pa će na predlog predsednika bujanovačke Skupštine Envera Ramadanija, za sve osnovne škole na teritoriji opštine biti obezbeđene nove količine zaštitnih maski.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *