Panika u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama: Na posao dolaze sa simptomima korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. decembar 2020. -Svi zaposleni u Opštinskoj upravi, javnim ustanovama i JP „Komunalac“, pa čak i oni sa simptomima karakterističnim za kovid,uz radnike kojima su članovi najuže porodice pozitivni na koronu, od ponedeljka su na svojim radnim mestima.

-Evo nas nekoliko u kancelariji sa kolegama koji kašljaju, kijaju i očigledno se ne osećaju dobro, ali su pozvani na posao i ljudi su došli. Imamo i slučajeve radnika čiji su ukućani oboleli od korone i oni su tu. Ima i individualne neodgovornosti, ne nose se maske – kaže radnik javne uprave.

Zaposleni su ozlojeđeni ne zbog toga, kako kažu, što moraju na posao, već zato što nema apsolutno nikakve kontrole.

-Zbog nemara nadležnih, i na lokalu i u državi, rizikujemo da svi obolimo i dovodimo u opasnost i svoje ukućane – kaže jedan odnjih.

Kako je rečeno Bujanovačkim u Opštini, mera Štaba za vanredne situacije od 16. novembra, kojom je bilo određeno da javni sektor radi sa 50 odsto ljudstva dnevno, bila je oročena na dve nedelje koje su istekle.

Iako nema naznaka smirivanja epidemiološke situacije, produžavanje mere Štab nije ni razmatrao, već su posle jutrošnjeg kolegijuma u opštini radnici pozivani da dođu na posao.

Načelnik Opštinske uprave Nasim Redžepi i rukovodilac JP „Komunalac“ rekli su Bujanovačkim samo da su od danas svi radnici na svojim radnim mestima na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije.

O oslobađanju od radnih obaveza sumnjivih slučajeva ili izolaciji konatakata nema govora.

Vanredna situacija u opštini proglašena je 20. novembra.

Samo tokom šest dana u decembru od kovida je u Bujanovcu obolelo 50 ljudi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *