Stojanča se vraća u igru: PDD ga želi u vlasti, Nagip protiv

Niko me nije zvao: Arsić

Bujanovac, 7. decembar 2020. (Foto arhiva: Prethodni saziv parlamenta)- Dugogodišnji zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić ima ozbiljne izglede da ponovo postane deo lokalne vlasti, tvrde za Bujanovačke izvori iz vrha vladajuće albanske koalicije.

Vladajuća većina, međutim, podeljena je oko ovog pitanja.

Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija zalaže se da Arsić sa svoja 3 odbornika, koje je predvodio na listi SPS, postane deo koalicije.

Prema našim sagovornicima, PDD na ovaj način želi da pokaže da naprednjaci nisu jedini predstavnici Srba u Bujanovcu.

Tome se protivi predsednik opštine Nagip Arifi, koji bi, ako Srbi uopšte budu ulazili u vlast, tu radije video SNS sa kojim je već pregovarao –  dodaju naši izvori iz PDD.

Ovo je samo još jedan dokaz neslaganja unutar vladajuće koalicije, pre svega njenih najjačih stranaka- PDD i DP Nagipa Arifija, koji je po izboru za predsednika rekao da vrata vlasti ostaju otvorena za Srbe.

Sam Arsić za Bujanovačke kaže da ga niko iz lokalne vlasti nije kontaktirao, ali da je voljan da pomogne ako se to bude tražilo od njega. Pod određenim uslovima i ne po svaku cenu, kako kaže.

Konstatuje i da, prema njegovim saznanjima, postoji dosta problema u funkcionisanju Opštinske uprave, pre svega oko kapitalnih projekata na narednu godinu.

Na drugoj strani, šef bujanovačkog odbora SNS Nenad Mitrović prošle nedelje rekao je za Bujanovačke da od ulska Srba u vlast „nema ništa“ jer to, kako je rekao, ne dozvoljava Tirana.

Arsić je u poslednje gotovo dve decenije blisko sarađivao sa obojicom glavnih albanskih igrača, Arifijem i Kamberijem dok su bili na čelu Bujanovca.

Arifijeva DP i SNS pobednici su izbora 21. juna sa po 10 mandata, PDD ima 8 a SPS sa Arsićem 3.

Odbornici albanskih stranaka, njih 26, su 22. jula formirali većinu od kada 13 srpskih odbornika bojkotuje rad parlamenta, što je jedina tačka koja spaja lokalne odbore SNS i SPS, ili ako vam je lakše Mitrovića i Arsića.

Albanski lideri, međutim, često ponavljaju da njihov koalicioni sporazum ostavlja mogućnost ulaska Srba u vlast, ali do toga nije došlo gotovo 5 meseci od formiranja vlasti.

 




One thought on “Stojanča se vraća u igru: PDD ga želi u vlasti, Nagip protiv

  1. SSSS

    NIJE ISKLJUCEN ULAZAK DOKTORA STOJANCE. ALI MORA DA SE POZOVE ALBANIJA- CAKAJ, BEZ NJEGA NISTA. JER ON ZIVI U SRBIJI I ON SE ZA SVE PITA.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *