Ljiljančani ogorčeni, Arifi im zakazao sastanak pa nije hteo da ih primi

Piše: N. Stevanović

Neosvojiva tvrđava za Ljiljance

Bujanovac, 8. decembar 2020. (Foto Bujanovačke: Slavoljub Ristić)- Na razgovor sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem o asfaltiranju bar jedne seoske ulice i problemima sa vodosnabdevanjem u Ljiljancu, predsednik Mesne zajednice tog sela Slavoljub Ristić čeka više od mesec dana.

Kap koja je prelila čašu, kako kaže Ristić, je poslednje otkazivanje uredno zakazanog sastanka u ponedeljak.

-Više od mesec dana pokušavam da razgovaram sa predsednikom o problemima sela. Od 9 ulica u selu asfaltirana je jedna, pumpa za vodu je na izdisaju, svakog trenutka može da stane i celo selo ostane bez vode. Hteo sam da razgovaramo, da pokušamo da se nešto od ovoga uvrsti u budžet za narednu godinu, ali uzalud, predsednik nema 15 minuta za naše nedaće, nije hteo da nas primi- kaže Ristić za Bujanovačke.

 

On je u ponedeljak imao zakazan sastanak sa Arifijem, da bi mu nakon više od pola sata čekanja bilo saopšteno da su sastanci sa predsednikom “otkazani zbog kovida-19.”

-Rečeno nam je da će nas primiti šef kabineta. Pitao sam da li je šef kabineta čovek ili robot kome virus korona ne može ništa. Zar su život i zdravlje šefa kabineta manje važni u odnosu na predsednika opštine, ili je to samo izgovor da se izbegne sastanak sa predsednikom jedne srpske mesne zajednice koja ima mnogo problema i jedna je od najneuređenijih u odnosu na druge u opštini Bujanovac – kaže Ristić.

Po njegovim rečima, žalosno je što predsednik opštine nema desetak minuta da sasluša nekoga ko predstavlja sve meštane nekoliko sela, koji pritom traže samo asfalt u jednoj jedinoj ulici i stabilno vodosnabdevanje.

Ako je suditi po urađenim infrastrukturnim projektima od jula, kada je Arifi sa “svealbanskom” većinom preuzeo vlast u opštini, vremena, ali i asfalta ima za albanska sela.

Do sada je asfaltirano nekoliko ulica i sokaka u VelikomTrnovcu, putevi u Turiji, Muhovcu, Zarbincu, a radilo se i na putu ka planinskom selu Čar.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *