Veterani OVPMB: Arifi i Kamberi prikupljaju jeftine političke poene

Bujanovac, 7. decembar 2020. -Veterani Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM)ocenjuje da je jedini cilj prošlonedeljnog sastanka političkih lidera Albanaca sa ministrom spoljnih poslova Albanije Gentom Cakajem i kosovskom ministarskom Melizom Haradinaj sticanje političkih poena.

U saopštenju, koje su preneli mediji u Prištini, navodi se da „Preševska dolina nije spoljna politika ni Albanije ni Kosova, već unutrašnje pitanje obe države, Kosova i Albanije“.

Inače, na sastanku u Prištini lideri Albanaca na jugu centralne Srbije, među kojima su bili i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i narodni poslanik Šaip Kamberi, obavezali su se da će „delovati jednoglasno protiv pasivizacije boravišta Albanaca u Medveđi“.

-Parada povodom nekih sporazuma za lidere Preševske doline znači obezbeđivanje kratkotrajnih političkih poena i ne predstavlja albansko jedinstvo – kažu ratni veterani, kako se nazivaju.

Po njima, jedini koji je pomagao ovdašnjim Albancima delima i rečima je ministar pravde Selim Selimi.

-Njegova pomoć kao šefa kabineta premijera Haradinaja, njegova istorijska poseta Preševu, sistematizacija pripravnika u Bujanovcu, izmena zakona kako bi stanoovnici Doline mogli da polažu pravosudni ispit, objedinjavanje faktora OVPBM u odbrani vrednosti rata, novčana pomoć za sud u Preševu, je prava pomoć Albancima da bi preživeli. Dolina nije tema za šaku glasova, nego za opstanak – navode oni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *