Tončev: Dovodim investitore na jug Srbije

Bujanovac, 10. decembar 2020. -Ministar bez portfelja, surduličanin Novica Tončev kaže da će mu dovođenje investitora na jug Srbije i izgradnja infrastrukture biti glavni zadaci.

Tončev je u novoj vladi zadužen za razvoj najsiromašnijih opština, a većina najnerazvijenijih je upravo na jugu zemlje.

Kaže da će se u najkraćem vremenskom roku definisati najvažniji problemi i potrebe svake opštine kako bi se osmislili najefikasniji načini za njihovo rešavanje, prenose Južne vesti.

-Svaka opština ima svoj jedinstven potencijal koji pravilnim usmeravanjem i vođenjem može biti glavni nosilac rasta i razvoja. Zato je važno ljude pokrenuti, pronaći sredstva za finansiranje projekata i stvoriti okolnosti u kojoj svaka opština može kontinuirano da radi u korist svojih građana – kaže Tončev.

To što jug zemlje, odakle i on dolazi, spada u najnerazvijenija područja, mu je  posebna motivacija, pa će ministarstvo koje vodi otvoriti lokalne kancelarije, ali još uvek nije određeno u kojim gradovima.

-Jug Srbije zaslužuje da bude nosilac privrednog i ekonomskog razvoja i verujem da kroz podršku Vlade i zajedničko delovanje lokalnih samouprava, ali i svakog pojedinca koji živi i radi na jugu, možemo vrlo brzo imati značajne i vidljive rezultate – kaže ministar.

Kaže da se dovođenje investitora na jug zemlje, ulaganje u razvoj i privredu podrazumeva, te da dobra infastruktura znači dobru osnovu za privredni i društveni razvoj.

-Jug Srbije je bogat prirodnim i ljudskim resursima, a to je investitorima uvek atraktivno – naglašava on.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *