Pomoć za ugostitelje od ponedeljka

Bujanovac, Beograd, 12. decembar 2020.  Isplata još jedne minimalne zarade od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počeće u ponedeljak (14. decembar), najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je istakao da je Poreska uprava objavila spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države. Na spisku se nalaze firme iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede.

-Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu – kaže ministar.

Procedura za isplatu je pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor, navodi se na sajtu Ministarstva finasija.

-Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima. Ta dodatna finansijska podrška značiće zaposlenima u ovom sektoru koji su zbog pandemije korona virusa najviše ugroženi.Krajem sledeće nedelje isplatićemo i pomoć od 5.000 dinara penzionerima – kaže ministar Mali.

Ministarstvo finansija navodi da se na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs mogu naći lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica privrednog subjekta treba da ponesu od dokumentacije radi isplate sredstava subvencija.

 




2 thoughts on “Pomoć za ugostitelje od ponedeljka

  1. privatni letovi za sve

    sektor usluga i turizma je drasticno ostecen i pogodjen ovom krizom. samo oni koji imaju novac mogu da koriste royalcharterservice, privatne avio letove a ostali u gradski prevoz, autobus, ni kolima se vise ne moze nigde otici bez obzira na razlog. i jos jedan dokaz ko ima noca moze da putuje ima nacina ko nema ceka bolaj vremena i slusa vremensku prognozu i navija za zvezdu ili partizan

    Reply
  2. Daca

    Danas sam saznao od gazde kafica u kome svakodnevno pijem kafu i citam novine da ce dobiti od drzave pomoc.Volim da odem u njegov kafic jer je preduzeo sve mere opreza od kad je korona.Insistira na drzanju distance i obavezno moramo oprati ruke kad udjemo u kafic antibakteriskim sapunom.Inace i vazduh u kafuci je preciscen,jer je stalno ukljucen fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha i alergena.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *