Tiodorović: Policijski čas, ako se nastavi ovako

Bujanovac, Beograd, 13. decembar 2020. Epidemiolog i član republičkog Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da nije došlo do poboljšanja epidemiloške situacije i da će morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera protiv širenja korone, ako se nešto ne promeni.

Napominjući da nam „ne treba lažni populizam“, Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

-To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost“, rekao je on za RTS

Po njegovim rečima, postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

-To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji – istakao je epidemiolog. 

Dodao je da svakako moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.

-Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo jer se već primenjuje u Evrop –  naveo je član Kriznog štaba.

Tiodorović objašnjava da svi izveštaji, pogotovo u lokalnim samoupravama, govore da se dobro kontrolišu mere, a ipak se došlo u situaciju da dosta ljudi zahteva hospitalizaciju.

Sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *