Arifi: Budžet manji za 50 miliona, još prošle godine sam rekao da je „naduvan“ zbog izbora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. decembar 2020. (Foto Bujanovačke arhiva) –  Budžet opštine Bujanovac na kraju godine manji je za 50 miliona dinara sopstvenih prihoda u odnosu na planirani, rekao je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi na sednici lokalne Skupštine na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za 2020. godinu.

Rebalansom budžet je sveden na iznos od 999,7 miliona dinara

U odnosu na budžet koji je usvojen u decembru prošle godine imamo 51 milion manje. Ja sam i tada rekao da je budžet „naduvan“ zato što je pravljen za izbornu godinu – rekao je Arifi na sednici koja je u toku.

Iz planiranih prihoda je izbačeno oko 280 miliona dinara predviđenih za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Taj projekat, koji je trebalo da finansira država, nije se realizovao zbog pandemije korona virusa – kaže Arifi.

On je naglasio da i pored realnog smanjenja prihoda od 51 milion dinara, nijedna škola na teritoriji opštine neće osetiti posledice ovoga.

Školama nismo smanjili sredstva, naprotiv, povećali smo radi isplate jubilarnih nagrada i u školi „Sezai Suroi“. Juče smo uplatili jubilarne nagrade za sve osnovne škole, u ponedeljak će biti prebačena sredstva za srednje škole – kaže Arifi.

Dodao je da će Bujanovac dobiti dodatnih 28  miliona dinara iz Koordinacionog tela od sredstava namenjenih za opštinu Preševo, koja je iskoristila svega 10 miliona dinara u ovoj godini, dok je procenat  realizacije u bujanovačkoj opštini 99 odsto.

Ove godine izostala su budžetska davanja i za sportske klubove (samo su isplaćena zaostala dugovanja iz 2019.) i projekte za sufinansiranje medijskih sadržaja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *