Anketa Bujanovačkih o vakcinaciji: Vampiri, vatikansko maslo i koka kola

Piše: N. Stevanović

Premijerka prima vakcinu(foto Tanjug printskrin)

Bujanovac, 24. decembar 2020. (Foto Tanjug printskrin: Dr Kisić Tepavčević prima vakcinu)- Vatikansko maslo za uništenje pravoslavlja, medicinska sestra u Austriji se povampirila, dajte političarima i bogatašima … neki su od komentara o vakcini protiv kovida u anketi Bujanovačkih otvorenoj juče na našoj Fejsbuk stranici. Većina građana se izjasnila da neće primiti vakcinu, a jedan od razloga je i što nije domaće ili ruske proizvodnje.

Protivnici vakcine uglavnom iznose argument da nije dovoljno ispitana, a pozivaju se, kako kažu, na mišljenja dr Branimira Nestorovića i dr Danice Grujičić.

„Ne, nikad,  pre dva metra bez geometra nego tu vakcinu neispitanu. Pa šta treba nad nama da je ispituju, nismo mi miševi. Alo narode, to je vatikansko maslo za uništenje pravoslavlja, neće slonče u lonče“, glasi jedan od odgovora na pitanje Bujanovačkih „da li ćete se vakcinisati protiv korone“.

„Kad Milka za srpsko tržište bude kvalitetna kao ona za švajcarsko i Koka kola kao za američko, možemo da razgovaramo o zapadnim vakcinama“, smatra naš čitalac.

Među više od sto komentara ima i krajnje bizarnih.

Kakva crna vakcina, jeste vi normalni? Pa jel se povampirila medicinska sestra u Austriji, koja je umrla za 8 sati posle dobijene vakcine i to baš te koja stigla u Srbiju, a naši je toliko hvale. E stvarno je delotvorna”, kaže jedanantivakser”, koji nije bio usamljen u strahu od povampirenja.

Neki od stotinu komentara na FB Bujanovačkih

Zbog pitanjada li ćete se vakcinisati Bujanovačke su optužene i za izdaju.

“Po čijem nalogu vršite anketu, koliko košta izdaja naroda”, pita jedan od čitalaca.

U moru negativnih odgovora, bilo je i nekoliko komentara građana koji su za vakcinaciju.

Naravno! Zar o tome treba raspravljati više!!!”, kaže jedan čitalac našeg portala.

Da, ova pošast i epidemija može se samo naukom pobediti”, poručuje dr Katarina Kragujević Pejić, koja je takođe učestvovala u anketi.

U Srbiju je nedavno stiglo tek 4.800 doza Fajzerove vakcine, a predsednik Aleksandar Vučić je juče najavio da vakcina kreće od staračkih domova.

Prvu vakcinu jutros je primila premijerka Ana Brnabić, a za njom i članovi Kriznog štaba Darija Kisić Tepvčević i Predrag Kon.

Nove količine vakcina se očekuju u januaru.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *