Budžet Bujanovca 2021: Evo koliko novca ide za infrastrukturu, stručnu praksu, privredu, a koliko za sport i kulturu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. decembar 2020. Budžet opštine Bujanovac za narednu godinu, koji je danas usvojila Skupština, iznosi 1,29 milijardi dinara, a po rečima predsednika Nagipa Arifija, u odnosu na ovu godinu biće više novca  na svim pozicijama.

Za infrastrukturne projekte je predviđeno 177 miliona dinara, od čega opština obezbeđuje nešto više od 90 miliona, a ostatak Koordinaciono telo i drugi finansijeri.

-Poljoprivrednici će biti podržani sa 22,5 miliona dinara, a za pomoć preduzetnicima smo planirali 14 miliona dinara – rekao je Arifi na sednici Skupštine.

On je naglasio da je po izdvajanjima za obrazovanje Opština Bujanovac na prvom mestu u Pčinjskom okrugu.

Za funkcionisanje osnovnih škola budžetom je predviđeno 74,5 miliona dinara, a za dve srednje škole 26,8.

-Planiramo i 235 miliona dinara za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu i 9 miliona dinara za radove na školi u selu Končulj – rekao je on.

Budžetom je predviđeno i 18 miliona dinara za stručnu praksu, kao i novac za jednokratnu pomoć studentima.

Sportskim klubovima će biti raspodeljeno 7 miliona, medijima 5,5 miliona, a za kulturu ide 2 miliona dinara, koliko će dobiti i udruženja građana.

Od ukupnog iznosa budžeta, 938 miliona su sopstveni prihodi, dok su transferovana sredstva sa centralnog nivoa planirana u iznosu od 359 miliona.

Za budžet nije glasalo troje odbornika Alternative za promene, zato što nije usvojen njihov predlog da se za 80 miliona dinara umanji iznos za infrastrukturne projekte, a da se taj novac iskoristi za pomoć stanovništvu i preduzećima kojima je pandemija korona virusa nanela najveću štetu.

Ipak, 22 glasa odbornika Demokratske partije (DP), Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Pokreta za demokratski progres (PDP) bili su dovoljni za usvajanje budžeta, a 23. glas je dao Adem Salihi, odbornik Romske stranke Jedinstvo.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *