Vladajuće stranke u Bujanovcu već zaposlile na desetine svojih ljudi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. decembar 2020. Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovac, kako tvrde izvori Bujanovačkih bliski vlasti, već je uhlebila dvadesetak svojih članova u Opštinskoj upravi i JP „Komunalac“. U stranačkom zapošljavanju ne zaostaju ni Pokret za demokratski progres (PDP), koji vodi zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliju, ali i stranka poslanika Šaipa Kamberija – Partija za demokratsko delovanje (PDD).

Članstvo PDP-a se na određeno vreme zapošljava u Domu kulture, gde je, kako saznajemo, trenutno sedmoro, što starih, što novih radnika po ugovoru, a PDD-ovci preferiraju Opštinsku upravu.

Svaka stranka obezbeđuje radna mesta za svoje članove u opštinskoj administraiji, preduzećima i ustanovama koje su im pripale po koalicionom sporazumu, a „oštećena“ je Alternativa za promene, čiji odbornici podržavaju vladajuću većinu, iako stranka nije dobila deo „kolača“ u vlasti.

Po koalicionom sporazumu, Alternativa je u zamenu za podršku „svealbanskoj većini“ dobila kvote od 30 odsto za zapošljavanje po ugovoru i 25 odsto stručne prakse.

Iz ove stranke upozoravaju da će napustiti koaliciju, jer se upravo taj deo sporazuma ne poštuje, kako kažu izvori iz Aternative, jer su samo dva njihova člana dobila radna mesta, što je ispod zagarantovane kvote.

U JP „Komunalac“ sada feudu DP-a, negiraju da su primili 10 radnika.

-Nismo zaposlili 10 ljudi, ali hoćemo ukoliko bude potrebe – kaže rukovodilac preduzeća Ruždi Halili.

On tvrdi da je na određeno vreme primljen jedan radnik, i to upravo član Alternative.

Zapošljavanje u Opštinskoj upravi Bujanovačkim je potvrđeno iz više izvora, dok načelnik Nasim Redžepi nije bio dostupan za komentar.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *