Info sesija za dodelu grantova civilnom društvu u Bujanovcu

Bujanovac, Beograd, 11. januar 2021. – U okviru ALVED projekta, koji u Srbiji sprovodi konzorcijum vođen međunarodnom organizacijom – Peaceful Change Initiative, u bliskoj saradnji sa People in Need, i u partnerstvu sa Građanskim inicijativama, sutra se organizuje sutra se organizuje onlajn info sesija o dodeli grantova za OCD.
O PROJEKTU: ALVED je projekat koji finansira vlada Velike Britanije i koji će biti sproveden u periodu od septembra 2020. do avgusta 2022. godine. Ovaj projekat će biti sproveden u tri opštine u Srbiji, u mestima gde su i opštinska uprava i civilno društvo pokazali posvećenost poboljšanju života svih stanovnika i stoga bi mogli ubrati koristi od projekta poput ovog.
Kroz fokusiranje na participativno planiranje socijalnih usluga, dopunjeno bespovratnim sredstvima za lokalne organizacije civilnog društva, projekat angažuje stručnost članova projektnog konzorcijuma sa predstavnicima civilnog društva i opština kako bi se osiguralo da socijalne usluge visokog kvaliteta budu dostupne svima. Povezivanjem planiranja i pružanja usluga u opštinama sa potrebama građana, ovaj projekat će vam pomoći da obezbedite inkluzivnost i efikasnost u pružanju socijalnih usluga, na taj način poboljšavajući život svih stanovnika opštine.
Ovaj projekat takođe posvećuje posebnu pažnju potrebama mladih i njihovim brigama. Aktivnosti projekta će se fokusirati na iskorišćavanje potencijala ove vitalne demografske kategorije, ulaganjem u znanja i veštine relevantne za stvaranje novih preduzeća i njihovo aktivno učešće na digitalnom tržištu. Akcenat ćemo staviti na one mlade ljude koji su se posvetili tome da ostanu u Srbiji, koji veruju u potpuno ostvarivanje potencijala svoje domovine.
Glavni cilj ovog pristupa je da se obezbedi da građani u Srbiji i na Kosovu budu sposobniji da saosećaju sa perspektivama drugih, da igraju aktivne građanske uloge u društvu i slave različitost.
Event za info sesiju na Fejsbuku sa svim informacijama se nalazi ovde: https://fb.me/e/4JWadVbOx 



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *