Uvedena vanredna situacija zbog poplava u Bujanovcu, ali nadležni bez konkretnih rešenja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. januar 2021. U opštini Bujanovac proglašena je vanredna situacija za odbranu od poplava na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, ali nije precizirano koje se mere podrazumevaju u borbi protiv poplava koje su pogodile opštinu u nedelju i ponedeljak.

Načelnik Štaba Ali Aslani za Bujanovačke je prokomentarisao da ova odluka predviđa punu pripravnost svih institucija kako bi se urgentno reagovalo.

Niko ne nudi rešenje

Vanredna situacija je uvedena nakon jučerašnjih poplava u Bujanovačkoj banji, Novom naselju, Rakovcu, Končulju, Levosoju, Žuželjici i još nekim selima.

Međutim, na zasedanju, koje je trajalo gotovo dva sata, nije ni spomenuto trenutno stanje u poplavljenim oblastima, nije izneta procena koliko je domaćinstava i ljudi ugroženo, niti šta je Štab u poslednjih 48 sati preduzeo.

Predsedavajući Šćiprim Musliju, zamenik predsednika opštine, ocenio je, međutim, da je materijalna šteta velika, ali da je najbitnije što nema ljudskih žrtava.

On je vodio sednicu Štaba u odsustvu predsednika opštine Nagipa Arifija, koji je, po nepotrvrđenim informacijama, na odmoru.

Bujanovačke su ranije danas objavile da se situacija stabilizuje svuda, osim u Bujanovačkoj banji i Novom naselju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *