Uhapšen lažni policajac koji je opljačkao strance na autoputu kod Vranja

Bujanovac, Vranje, 13. januar 2021.-Jednog bivšeg policajca (1963) iZ Vranja uhapsili su pripadnici Policijske uprave iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je bio član grupe čiji su članovi krajem decembra, predstavljajući se lažno da su policajci i koristeći policijske blinkerena automobilu tipa „audi“, presreli strance kod sela Panevlje, na autoputu Niš – Vranje, i od putnika iz automobila nemačkih registracija oteli 10.000 evra, piše portal Vranjenews.

Iz PU Vranje je ovom portalu potvrđeno hapšenje. On se sumnjiči da je počinio krivično delo razbojništvo.

Prema saznanjima iz izvora bliskih istrazi, prilikom pretresa kuće bivšeg policajca pronađeni su automatski pištolj, dve bombe, policijska uniforma, službena legitimacija, blinkeri, svetleća tabla sa natpisom „stop policija“.

Uhapšenom bivšem policajcu određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

O daljim merama protiv njega i eventualnom pritvoru predlog će dati predstavnici nadležnog tužilaštva koji preuzimaju ovaj slučaj.

Podsećanja radi, prema policijskim izvorima razbojništvo se desilo krajem decembra kod sela Prevalac, kada je iz „audija“ izašla osoba u uniformi, naoružana automatskim oružjem i od stranaca otela pomenutu svotu novca.

Oštećena su tada dva putnika – jedan iz Albanije, a drugi iz Makedonije.

Slučaj je prijavljen vranjskoj policiji, a na njemu već radi nadležno tužilaštvo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *